• Doelakkers Homepage 1

Nieuwsbrief Doelakkers

doelakker_20201007-075520_1

Voorstellen stagiaires

Mijn naam is Marlou Roefs. Ik ben 20 jaar en ik woon in Middelbeers. Dit word mijn tweede jaar op de Pabo Fontys in Tilburg. Komend half jaar loop ik stage in groep 1/2 bij juf Sylvia. Ik heb er ontzettend veel zin in! Naast dat ik het onwijs leuk vind om met kinderen te werken houd ik ook van reizen. Tot snel op de Doelakkers!

Hoi, mijn naam is Pim van Erven. Ik begin aan mijn eerste jaar op de PABO in Tilburg. Mijn eerste stage zal ik dit jaar op De Doelakkers gaan lopen. Ik ben een groot fan van fantasie, natuur en geschiedenis, en hoop deze interesses te gaan delen. Ik zal elke dinsdag en woensdag aanwezig zijn. Momenteel zit ik bij groep 7 waar ik veel hoop te leren maar ook veel plezier te hebben.

Hallo mijn naam is Denise Timmermans en ben 20 jaar oud. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de pabo voltijd. Buiten school kan je mij vinden op het hockeyveld in Goirle. Ik vind het leuk om spelletjes te doen, zowel in als buiten de klas. Op zaterdag werk ik bij keurslager van Hest als verkoopmedewerkster. Verder ben ik in mijn vrije tijd met vriendinnetjes leuke dingen aan het doen. Ik woon nog thuis bij mijn ouders. Ik kom uit een gezin van 5. Ik heb nog een oudere zus en een jonger broertje. Ik heb erg veel zin in komend jaar en wie weet zien we elkaar nog in de school. Heb je nog vragen aan mij, stel ze gerust.

Mijn naam is Inge Hesselmans. Ik ben 23 jaar en woon in Haghorst. Ik volg de opleiding Pabo op Fontys in Tilburg en studeer dit jaar af in groep 3. Je kunt me misschien al kennen, omdat ik vorig schooljaar ook een half jaar stage heb gelopen in groep 3. Ik zal het hele jaar op maandag en dinsdag in groep 3 staan en later in het jaar zal ik op andere dag aanwezig zijn op school voor mijn afstudeer onderzoek.

Mijn vooropleiding is onderwijsassistente en werk in de vakantie op het kinderdagverblijf als invaller. Ik heb erg veel zin in dit jaar om hier te mogen afstuderen!

Ik ben Susan Geurts. Na 14 jaar als onderwijsassistent te hebben gewerkt, is het nu dan toch tijd voor de volgende stap: van assistent naar leerkracht. Met veel enthousiasme wil ik hier op De Doelakkers de beginselen leren.

Buiten mijn werk kun je mij vinden op de tennisbaan of met wandelschoenen aan

Trainingen Farent

KIES Kinderen In Echtscheiding Situatie

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Het kan zeer verschillend zijn hoe ze hiermee omgaan. Bij de spel/praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding.

In kleine groepen en onder begeleiding van speciaal opgeleide KIES-coaches komen de kinderen 8 keer 1 uur samen met lotgenoten bij elkaar.

Aanmelden kan voor 28 oktober 2020. De bijeenkomsten starten In het najaar 2020. De locatie wordt bepaald als duidelijk is waar de meeste aangemelde kinderen op school zitten. Let op: Ouders dienen zelf voor vervoer te zorgen.

Vragen of aanmelden? Neem contact op met Farent Marjolein de Jong: 06 4335 9003 marjoleindejong@farent.nl

Power Kidzz training

Power Kidzz is een sociale vaardigheids-/ weerbaarheidstraining voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Deze training leert kinderen: positief om te gaan met andere kinderen, voor zichzelf op te komen, niet weg te lopen voor lastige situaties en moeilijk situaties aan te pakken.

De training Power Kidzz bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur voor de kinderen. Ook vindt er een kennismakingsgesprek en een evaluatiegesprek met ouders het kind en de groepbegeleiders plaats. De 8 lessen worden gegeven op de donderdagmiddagen na school in Hilvarenbeek. De definitieve locatie wordt later bekend gemaakt.

Vragen of aanmelden? Neem dan contact op met: Nicole de Smet: 06-13322788 nicoledesmet@farent.nl

Oudergesprekken

De oudergesprekken van dinsdag 6 oktober zijn verplaatst naar dinsdag 13 oktober. De tijden blijven hetzelfde. Juffrouw Sylvia en juffrouw Laura zijn dinsdag niet aanwezig. U krijgt een nieuwe uitnodiging van deze leerkrachten.

Mocht u zelf dinsdag niet kunnen, kunt u een nieuwe afspraak maken met de leerkracht van uw kind.

Afwezigheid

Dinsdag 13 oktober is juffrouw Laura afwezig, zij wordt vervangen door juffrouw Sandra Luijten. Juffrouw Sylvia is van dinsdag 13 t/m donderdag 15 oktober afwezig, zij wordt vervangen door juffrouw Ingrid.

Vieringen

In de maand december staan een aantal vieringen gepland. Binnen de stichting is afgesproken dat de vieringen van Sinterklaas en Kerst ook zonder ouders zijn. Het pyjama zingen komt hier dan helaas ook bij te vervallen.

Jarigen deze periode

Noah Gr. 8
Myka Gr. 6
Jens Gr. 4
Brechtje Gr. 5
Elin Gr. 5
Muad Gr. 1-2
Destiny Gr. 7
Sjoerd Gr. 8
Ky-Mara Gr. 5
Andre Gr. 4