• Doelakkers Homepage 1

Nieuwsbrief Samenwijs de Doelakkers

doelakkers

Kerstviering 1

A.s. vrijdag 11 december is het Nationale Kersttruiendag. Om alvast een beetje in kerstsfeer te komen, willen we deze dag ook vieren op onze school. Alle kinderen mogen daarom vrijdag in een gezellige kersttrui of in andere feestkleding naar school komen. Geen feestkleding in huis ? Geen nood, ook Kerstkapsels zijn van harte welkom. (Let wel voor de gymles.) We hopen dat iedereen er vrijdag feestelijk uit zal zien.

Donderdagmiddag 17 december hebben we voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 een kerstviering op school. Per klas gaan we kijken en luisteren naar het verhaal van Irenus en het mooiste geschenk. Deze viering zal in en rondom de school zijn. Voor deze donderdag gelden de reguliere schooltijden.

Op vrijdagochtend 18 december hebben we voor de groepen 2 t/m 8 een kerstbrunch georganiseerd. I.v.m. de coronamaatregelen dit jaar verzorgd door onze Ouderraad. Om 12.15 uur begint dan ook voor deze leerlingen de kerstvakantie.

Kerstviering

De kerstviering zal plaats vinden op vrijdagochtend 18 december tot 12:15 voor de groepen 2 t/m 8. Deze ochtend hebben we een gezellig programma. Om 12.15 uur kan iedereen gaan genieten van een welverdiende vakantie

Wetenschap en techniek

Na de kerstvakantie starten we met een naschoolse techniek cursus voor groep 4-5. In de Flyer vindt u meer informatie.

Verlof aanvragen 

De leerplichtige leeftijd is vijf jaar. Dat betekent dat u uw kind vanaf deze leeftijd niet zomaar thuis mag houden. In voorkomende gevallen zult u dus verlof moeten aanvragen. Hiervoor staat een aanvraagformulier op de website van Samenwijs de Doelakkers. Op de schoolkalender en op de website treft u de vakanties en vrije dagen aan. Het opnemen van gezinsvakanties buiten deze schoolvakanties is voor leerplichtige kinderen (vanaf 5 jaar) wettelijk verboden. In een aantal gevallen kunt u wel toestemming krijgen voor één of meerdere verlofdagen: dit zijn de richtlijnen die we op Samenwijs de Doelakkers bij het aanvragen van verlof hanteren. 

 Bij een bezoek aan specialist, huisarts of tandarts, indien dat niet op vrije dagen of woensdagmiddag mogelijk is 
 Bij huwelijk van bloed– en aanverwanten
 Bij huwelijks– of ambtsjubileum van ouders en grootouders
 Bij ernstige ziekte of overlijden van bloed– en aanverwanten
 Bij verhuizing
In alle gevallen zult u steeds voor leerplichtige kinderen toestemming moeten vragen aan de directie. 

Kindercollege

Kindercollege: Wat doet een wijkagent? 6 januari 2021 Bibliotheek Hilvarenbeek De wijkagent van Hilvarenbeek komt langs over te vertellen over zijn werk. Naar welke school gaan politieagenten? Mag een agent altijd schieten? Hoe hard gaat een politieauto? Kom je vragen stellen op 6 januari aan wijkagent Albert Tuut. Tip: schrijf je vragen alvast op voor je naar het college komt. Dan kan de wijkagent er zoveel mogelijk beantwoorden! Bij de kindercolleges nodigt de bibliotheek sprekers uit om aan kinderen tussen de 5-10 jaar een mini college te geven over een interessant onderwerp wat te maken heeft met hun expertise of vakgebied. Kinderen kunnen hierover vragen stellen en het college eindigt met een doe activiteit.
Kom jij ook?
Datum: donderdag 6 januari 2020 Tijd: van 16.00 - 17.00 uur Locatie: de Bibliotheek Hilvarenbeek Prijs: gratis Aanmelden: via sjorssportief.nl Let op!: gezien de veranderende coronamaatregelen kan het zijn dat deze activiteit gewijzigd wordt. Ook willen we je als ouder/verzorger vragen enkel bij deze activiteit aanwezig te blijven als het niet anders mogelijk is en dit aan te geven via de mail. Dit in verband met het maximaal aantal personen binnen de Bibliotheek en Elckerlyc. Kindercollege is elke eerste donderdag van de maand. Bekijk alle Kindercolleges bij de Bibliotheek Midden-Brabant.

De beste wensen

Wij wensen iedereen een hele fijne kersttijd en geniet van alle mooie momenten! Kinderen, ouders en alle medewerkers; wat is er hard gewerkt in de afgelopen periode. Dank voor ieders inzet in deze bijzondere tijd! Samen op naar 2021!

jarigen deze periode

Stef Gr. 5
Joriek Gr. 1-2
Milena Gr. 3
Cato Gr. 5
Dieter Gr. 8
Roda Gr. 3
Rafke Gr. 8
Niek Gr. 8
Joep Gr. 6
Eva Gr. 7
Fiene Gr. 6
Ryan Gr. 7
David Gr. 3
Ties Gr. 8
Bo Gr. 7
Gaby Gr. 4
Cedric Gr. 6
Isabel Gr. 1-2
Daan Gr. 5