Onze organisatie samenwijs

Onze gastouders

De LRK-nummers van onze gastouders vindt u hier.

Samen spelen, ontdekken en leren. Dat is wat we doen bij mij, ‘Bij Bregje’. 

"Er spelen kinderen van verschillende leeftijden bij mij. Denk aan een baby'tje van 6 maanden tot een basisschoolkind van 8 jaar.
Hierdoor kunnen wij van elkaar leren, met elkaar leren en elkaar helpen wanneer iets zelf niet lukt.

Ik bied de kinderen elke dag activiteiten aan, gericht op verschillende ontwikkelingsgebieden. Ik stimuleer ze om zo te kunnen ontwikkelen op ieders eigen tempo.
Mocht er even geen interesse of zin zijn in de activiteit, dan is dat prima en zoeken we samen naar iets anders of trekt het kind zijn/haar eigen plan. Niets moet en alles mag. Kinderen zijn bij mij vrij om te spelen en te doen wat ze willen, ze moeten namelijk al zoveel dingen in het kleine leventje.

We maken er elke dag een feestje van, want het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen.

Misschien tot een volgende keer 'Bij Bregje' in Esbeek!"

- Bregje, Esbeek

Alles wat je aandacht geeft groeit

"Het mooiste aan mijn vak is dat ik mag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, ieder doet dat op zijn eigen manier en tempo. Daar speel ik op in door activiteiten aan te bieden. Vrij spel is voor mij ook erg belangrijk, kinderen ontwikkelen normen, waarden en hun fantasie, heerlijk om te zien vind ik dat.

Door het aanbod van workshops, scholing en intervisie blijf ik zelf ook lerende. Dat komt goed van pas bij die ‘groei’ van kinderen!"
- Ilona Brinkman, Hilvarenbeek

kinderen groeien door individuele aandacht
naar sociaal met elkaar

"Mijn opvang locatie biedt veel ruimte om te spelen, we gaan naar buiten als het kan!

Spelen en ontwikkelen in een rijke taalomgeving, mijn ervaring als kleuterjuf gebruik ik hierbij ruimschoots.

Ik vind het belangrijk om rekening te houden met ieder kind individueel, en zo te groeien naar sociaal met elkaar."
- Henriëtte van den Oetelaar, Hilvarenbeek

Ik heb het mooiste beroep van de wereld en geniet
van alle wondertjes!

Flexibiliteit is mijn motto, ik voeg me in het ritme van kinderen en de vraag van ouders. Uiteraard binnen mijn mogelijkheden. Samen komen we er wel uit!

Ouders adviseer ik te luisteren naar hun gevoel bij de zoektocht naar een gastouder, dat moet gewoon goed zijn! Jullie brengen immers je waardevolste bezit naar mij toe. Kinderen krijgen bij mij de ruimte om zich te ontwikkelen en hun rust te nemen. Mijn huis biedt volop mogelijkheden. Kom vooral eens bij me kijken.

Tot ziens bij mij in Diessen.
~Mariëlle Aarts~

Ruimte voor vrij spel en creatieve activiteiten

"Ik vind het belangrijk dat kinderen opgroeien in een huiselijke sfeer. Omdat ik 5 dagen werk kan ik ouders veel flexibiliteit bieden. Ik kom veel buiten met de kinderen, wandel naar school om kinderen te brengen of halen en thuis biedt ik ruimte voor vrij spel en creatieve activiteiten.

Waarden en normen vind ik erg belangrijk, hier draag ik mijn steentje aan bij. Kinderen leren veel van elkaar en omdat ik ook buitenschoolse opvang biedt leren de kinderen vooral ook rekening met elkaar te houden. Zo ook met dieren, ik vind dat erg belangrijk. Ik heb een kort lijntje met het GOB en met het Samenwijscentrum van Diessen. Noodopvang kan geregeld worden, dat geeft mij een gerust gevoel."
- Marleen Gijsbrechts, Diessen

Interesse? Neem vandaag nog contact op!

Bent u op zoek naar een nieuwe gastouder voor uw kinderen die hen in een veilige en vertrouwde omgeving opvangt? Stichting Samenwijs werkt met verschillende gastouders samen die allen zeer bedreven zijn in hun vak. Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over onze werkwijzen en visie? Neem dan vandaag nog contact op via het online contactformulier. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen beteken.