Onze organisatie samenwijs

Ervaringen van ouders

"Ik ben één van de vele ouders waarvan een zoon of dochter opvang (in ons geval gastouderopvang) geniet vanuit de organisatie Samenwijs. Bewust gebruik ik het woord “geniet” omdat mijn persoonlijke ervaring is dat de organisatie van de opvang tot in de puntjes is verzorgd.
Het start al met 'het welkom'. In ons geval kwam Marieke thuis voor het houden van een intake, had alle tijd en wilde onze dochter zelf ook ontmoeten.Op basis van de wederzijdse observaties en informatie-uitwisseling ging Marieke op zoek naar “een gastouder op maat”. Gevonden."

Betrokken en communicatief

"Eenmaal dé gastouder gevonden voor onze dochter, bleef de organisatie betrokken bij de opvang middels evaluaties, het beantwoorden van vragen indien nodig én korte lijntjes met de gastouder zelf. Het woord “samen” staat niet alleen in de naam van de organisatie, maar wordt daadwerkelijk ook doorleefd; het wordt zichtbaar in de manier van communicatie en handelingen uitgevoerd door medewerkers bij Samenwijs.

Duidelijke communicatie tussen de organisatie, gastouder, ouders, indien nodig de kinderopvang zijn in mijn ogen randvoorwaardelijk voor een goede opvang voor het dierbaarste bezit wat je hebt, je kind. Daarbij ervaar ik ook dat er aandacht is voor deskundigheidsbevordering bij de gastouder zelf. Hoe fijn is het voor ons als ouders dat je weet dat je je kind naar een plek brengt, vaak vele uren per week, waar het veilig is en begeleiding krijgt van een professional?"

Zoekt u een gastouder
of wilt u er een worden?

Rustig naar je werk

"Duidelijke communicatie zie ik ook terug in de informatie-uitwisseling betreffende corona en alles wat daarmee te maken heeft. Door middel van verschillende nieuwsbrieven werden we ook als ouder up-to-date gehouden wat zorgde voor een 'rustig brein'.

Samenwijs staat ook open voor feedback en wil daarvan leren. Op de website is er ruimte om Genoegens én Ongenoegens te uiten. Marieke kennende zal ze ook dit zeer serieus benaderen en met gegeven feedback aan de slag gaan.

Kortom, SamenWijs is een organisatie waar aandacht is voor het individuele kind, waar niet gedacht wordt in termen van 'protocollen', waar snel geschakeld en gehandeld wordt én deskundige professionals werken. Niet alleen een aanrader voor het kind, maar ook voor jou als ouder. Zorgt ervoor dat je rustig naar je werk kan gaan."

Interesse? Neem vandaag nog contact op!

Bent u op zoek naar een nieuwe gastouder voor uw kinderen die hen in een veilige en vertrouwde omgeving opvangt? Stichting Samenwijs werkt met verschillende gastouders samen die allen zeer bedreven zijn in hun vak. Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over onze werkwijzen en visie? Neem dan vandaag nog contact op via het online contactformulier. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen beteken.