Titel placeholder

Sjors Sportief

​In de bijlage vindt u informatie over Sjors Sportief

Even voorstellen

Mijn naam is Lia Koolmees en ik geef op donderdag muziekles in de groepen 4 en 5. In deze lessen worden alle muzikale basisvaardigheden aangeleerd zoals bijvoorbeeld, gevoel voor toonhoogte en ritme, samenspelen, naar elkaar luisteren, kennis van de muzieknotatie, enz. Leden van Harmonie Concordia (die ook voor de klokkenspellen hebben gezorgd) geven jaarlijks informatieve concerten. Om de lessen te ondersteunen.

De kinderen van groep 5 gaan aan het eind van het schooljaar een ochtend naar De Elckerlyc, waar ze kennismaken met alle docenten (en hun instrumenten) van het Muziek- Dans- en Theater Collectief. In een van de laatste weken van groep 5 doen alle kinderen een toets, theorie en praktijk. Om het praktijk onderdeel, spelen op het klokkenspel, zo goed mogelijk te laten verlopen mogen de instrumenten mee naar huis worden genomen zodat er thuis ook geoefend kan worden. Wel is het dan noodzakelijk dat de klokkenspellen dan weer op tijd op school zijn voor de lessen. Bij voldoende resultaat van zowel theorie als het praktijk gedeelte, krijgt iedereen een diploma wat we dan feestelijk uitreiken op een heus concert op school waarbij ( groot-) ouders van harte welkom zijn.

In groep 6 volgt de blazersklas, waarin de kinderen gedurende een aantal weken les krijgen in een blaasinstrument en dat ook mee naar huis krijgen om lekker te oefenen. Na die weken intensief geoefend te hebben volgt ook hier een concert waar u voor wordt uitgenodigd.

Zoals wellicht iedereen inmiddels weet, is musiceren erg goed voor de ontwikkeling van het brein. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen! Ik hoop dat vele kinderen enthousiast worden om verder te gaan in de muziek. Dat kan natuurlijk ook al tijdens de lessen in de groepen 4 en 5. U kunt informatie vinden over diverse instrumentale lessen op de site van het MDT-Collectief Hilvarenbeek. Aarzel niet om contact op te nemen met een docent voor een proefles.

Mocht u vragen hebben over de muzieklessen kunt u contact met me opnemen via de leerkracht van de klas.