Titel placeholder

Nieuwsbrief Doelakkers

doelakkers

Voorstellen

Zoals u misschien weet zijn wij een stagenest voor PABO Tilburg. Ook dit jaar zijn er weer verschillende stagiaires op onze school geplaatst. Hieronder stellen de stagiaires zich kort aan u voor.

Hallo allemaal,
Mijn naam is Celine van Meer en ik ben 23 jaar.
Ik kom uit Roosendaal en woon samen met mijn vriend.
Mijn hobby's zijn sporten, gezellig wat met vrienden doen, met de hond wandelen en ik hou van reizen. Voordat ik met deze opleiding ben begonnen, heb ik gewerkt in een kinderdagverblijf en ben ik werkzaam als onderwijsassistent op een basisschool in Roosendaal. Ik zit in mijn eerste jaar van de Pabo opleiding. Ik heb dan ook heel veel zin om nieuwe dingen te ontdekken, de leerlingen wat bij te leren en er zelf van te leren. Dit jaar kom ik stage lopen op De Doelakkers in groep 8 bij meneer Joes en meneer Tim. Op dinsdag ben ik op school aanwezig.

Als er nog vragen zijn, kunt u mij altijd aanspreken.

Met vriendelijke groet,

Celine van Meer

Mijn naam is Frederiek van Baarle,

Na de Hogere Europese beroepen opleiding te hebben afgerond en diverse banen als accountmanager binnen het onderwijs te hebben uitgevoerd. Heb ik de keuze gemaakt om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Mijn opa, opa Mous, en 6 van zijn kinderen zijn leraar (geweest), dus Ik kom uit een familie van leerkrachten en voel me erg thuis op een basisschool tussen de opgroeiende kinderen.

Ik draag komende tijd dus graag een steentje bij en verwacht veel te leren. De start van mijn stage was al veelbelovend bij groep 1/2 B.

Verder woon ik samen en heb een zoontje van 1, faas, en een (bonus) dochter van 5, keet heet zij. Samen met Joris en de kinderen woon ik in Breda. Ik word blij van sporten (wielrennen, skiën en teamsport), theater, concerten en festivals.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Ilja van de Sande en ik ben komend half jaar te vinden in de klas van juffrouw Sylvia. Tijdens deze periode hoop ik mijn pabo-opleiding succesvol af te ronden. Naast mijn opleiding ben ik werkzaam als leesconsulent bij Bibliotheek Midden-Brabant. Voordat ik aan de deeltijdopleiding van de pabo begon, heb ik een studie jeugdliteratuur afgerond. Ik hoop dan ook mijn passie voor mooie jeugdboeken met zoveel mogelijk leerlingen te kunnen delen.

Ik heb onwijs veel zin in deze stage en kijk uit naar een fijne tijd op De Doelakkers!

Groetjes,

Ilja

Zotte Lotte

'Reis mee'! Kinderboekenweek 2019

Zotte Lotte heeft een échte 'Reis je mee – Quizzz' gemaakt en alle kinderen mogen meedoen!

Wat weet je over voertuigen? Waar kun je allemaal naartoe reizen? En hoe kun je daar dan het beste komen?

Zotte Lotte houdt van reizen en is al op heel veel plekken geweest. Ze vertelt daar graag over tijdens de 'Reis mee Quizzz'. En als je aan Zotte Lotte vraagt wat haar lievelingsvoertuig is, dan is dat voor haar heel makkelijk: dat is haar 'Zotte Lotte bus' waarmee ze overal komt!

Welk voertuig vind jij het leukst?

Tijdens de Quizzz heeft Zotte Lotte acht vragen bedacht die kinderen mogen beantwoorden. Zijn er slimmeriken die alle vragen goed beantwoord hebben? Die gaan natuurlijk niet met lege handen naar huis, maar verdienen een prijsje!

Zotte Lotte is benieuwd hoeveel slimmeriken er zijn en ziet iedereen graag verschijnen op woensdag 16 oktober om 14.00 uur in Elckerlyc. Entree € 5,-

Nieuws van de bibliotheek

Deze middag reizen we rond in de Circustrein, een uiterst bijzonder vervoersmiddel.

Dichten en knutselen

Het prentenboek van Nannie Kuiper staat deze middag centraal. We gaan er een mooi gedicht over maken ...kan het circus er mee reizen, past alles erin? En is jouw zelfbedachte voertuig spannend, grappig of onmogelijk? We maken ook een knutsel van een locomotief en een wagon en zo wordt het een lange trein. En wie kent de meeste woorden die horen bij een trein? Kom meedoen als je een nieuwsgierige reiziger bent.

Praktische informatie

Wanneer: woensdagmiddag 9 oktober Waar: de Bibliotheek Hilvarenbeek Voor wie: kinderen tussen de 6 en 9 jaar Hoe laat: 14.00 tot 15.30 uur Kosten: gratis Aanmelden: via een e-mail naar hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl

Kinderboekenweek

De 65ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over vervoersmiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Een reis verrijkt je leven en met een boek kan een kind elke reis maken die hij of zij wil. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal. Op de Doelakkers zullen alle groepen aandacht besteden aan de Kinderboekenweek.

Vacature locatieraad

In de locatieraad van onze school is een vacature ontstaan. We zijn op zoek naar een (toekomstig) ouder uit de onderwijsgeleding. Heeft u interesse dan kunt u dit doorgeven aan de directie:    j.vandenhout@stichtingsamenwijs.nl

​Mats 1-2a
Mirte Gr. 7