• Plezier Leren

Nieuwsbrief Samenwijs St. Jozef

st.jozef

Nieuwe collega

Hoi allemaal, ik ben Daisy Schalkens en ik ben de nieuwe juf in groep 4/5. Misschien heb je er iets over gehoord maar voor het gemak zal ik mezelf in dit stukje even voorstellen. Mocht één van de kinderen dan thuiskomen met verhalen over de nieuwe juf dan weten jullie dat ik dat ben. Ik ben dus Daisy, net 28 geworden en ik woon samen met mijn vriend en kat in Tilburg. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp in Zeeland maar voor mijn studie Journalistiek ben ik elf jaar geleden naar Tilburg verhuisd. Ik was snel op m'n plek in Brabant want ik houd wel van gezelligheid. Die zoek ik in mijn vrije tijd dan ook graag op. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken bij Omroep Brabant en nu vind ik het tijd voor iets anders. Daarom ga ik mezelf laten omscholen. Een uitdaging waar ik heel erg veel zin in heb. Mocht je iets willen weten, trek me dan op het plein even aan m'n jas voor een praatje.

Prehistorisch dorp

28 maart gaat groep 4 t/m 8 in de ochtend naar het prehistorisch dorp in Eindhoven. Dit wordt aangeboden door Diessen 1650. We vertrekken samen met de kinderen uit Diessen met de bus.

Voorstelling groep 3-4

Donderdag 31 maart gaan de groepen 3 en 4 naar een voorstelling in de Elckerlijc.

Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De projectweek helpt om deze thema's structureel in het schoolplan op te nemen. In 2022 is de Week van de Lentekriebels van 21 tot en met 25 maart.

Thema 2022: je lijf is van jou

Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels: je lijf is van jou. Het gaat hierbij om het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast gaat het over het vragen en geven van toestemming, oftewel consent.

Muffendag

Dinsdag 5 april vieren de juffen en meesters hun verjaardag. Op deze dag staan er allerlei leuke activiteiten gepland. De kinderen moeten deze dag alleen voor een lunch zorgen. Wij zorgen voor iets lekkers in de fruitpauze.

Koen Gr. 7
Sem Gr. 1
Fen Gr. 2
Rafke Gr. 3