• Plezier Leren

Nieuwsbrief Samenwijs St. Jozef

Logo-samenwijs-St.-Jozef-CMYK

Nieuws van de GGD

In de bijlagen vind je verschillende uitnodigingen voor webinars van de GGD. 

Studiemiddag

Dinsdagmiddag 9 maart is er voor alle medewerkers van Samenwijs onderwijs een studiemiddag. De kinderen zijn dan vanaf 12 uur vrij. In een eerder bericht stond de verkeerde tijd van 12.15 uur. Mijn excuses daarvoor.

Rapportgesprekken

Komende week zijn de rapportgesprekken voor de groepen 1 t/m 6. Dit keer is ervoor gekozen om de kinderen zelf niet bij het gesprek aanwezig te laten zijn.

Muffendag

De Muffendag van dinsdag 30 maart wordt verplaatst naar een later tijdstip dit jaar.

Week van de lentekriebels 15 t/m 19 maart

De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Steeds meer scholen doen mee met de Week van de Lentekriebels. Alle scholen in Nederland zijn verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit.

De seksuele ontwikkeling van kinderen begint al op hele jonge leeftijd. In elke leeftijdsfase verandert het gedrag van kinderen en willen kinderen andere dingen weten. Hoe je daar als ouder mee om gaat, heeft invloed op de ontwikkeling van je kind. Zijn onderwerpen thuis taboe? Of praat je uit jezelf met je kind over hoe je met respectvol met elkaar omgaat, verliefdheid, het blote lichaam, seksualiteit en verschillende voorkeuren? En wat voor voorbeeld ben jij, wat ziet en hoort je kind van jou?

Jarigen deze periode

Laurens Gr. 4
Femm Gr. 4