• Plezier Leren

Nieuwsbrief St. Jozef

st.jozef

Voorstellen 1

​Ik ben Marcel Olthuis en ben vanaf 6 januari jl. als leerkracht werkzaam op BS St. Jozef. Ik ben 39 jaar oud, getrouwd en vader van twee dochters en woonachtig in Hilvarenbeek. Vanaf 2003 heb ik op diverse commerciële posities gezeten in het bedrijfsleven (IT-gerelateerd) en heb er nu bewust voor gekozen om mijn hart te gaan volgen. Daarom heb ik in 2018 besloten te starten met deeltijd Pabo aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Dit gaat zo voortvarend dat ik verwacht aan het einde van dit schooljaar de opleiding te hebben afgerond. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met: muziek maken (gitaar), 'netflixen' en mountainbiken. Dit ook om mijn laatste 'hobby' te compenseren: gezellig eten & drinken met familie en vrienden. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, ik ben elke maandag en dinsdag aanwezig.

Voorstellen 2

Mijn naam is Lisa Witbols Feugen, 49 jaar oud en sinds 4 februari gestart op de St. Jozefschool.

Na bijna 25 jaar in de zorg gewerkt te hebben (verstandelijk gehandicapten zorg en psychiatrie) op allerlei verschillende afdelingen, als leidinggevende en uiteindelijk in twee ondersteunende diensten, wilde ik iets anders. Mijn nieuwe passie heb ik in het onderwijs gevonden. Daarom heb ik gesolliciteerd voor het zij- instroomtraject primair onderwijs.

Een traject waarbij je in 2.5 jaar je lesbevoegdheid (PABO-diploma) kunt halen, door meteen heel veel in het werkveld aanwezig te zijn en natuurlijk ook theoretische (zelf)studie. Ik ben enorm blij dat ik aangenomen ben en mocht starten op de St. Jozefschool.

Ik zal in de periode t/m de zomervakantie werkzaam zijn in groep 3, 4 en 5 waarbij ik door juf Rafke wordt begeleid. Dit betekent dat ik op dezelfde dagen als haar aanwezig zal zijn. (maandag, dinsdag en vrijdag)

Zelf woon ik in Tilburg met mijn man en drie kinderen van 20, 17 en 16 jaar oud. Mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin, vrienden en ik heb de nodige hobby's.

De komende jaren zal ik dat allemaal op een wat lager pitje moeten zetten in verband met de studie, maar dat heb ik er graag voor over.

Ik vind het erg leuk dat ik in Haghorst terecht ben gekomen. Oorspronkelijk kom ik ook uit een klein dorp, waar ik altijd met heel veel plezier heb gewoond. Een kleine school heeft een andere sfeer en ik heb gemerkt dat ik me vanaf het begin op mijn gemak en erg welkom op de St. Jozefschool heb gevoeld.

Ik kijk uit naar de komende maanden en we zullen elkaar vast ergens ontmoeten. Als u nog vragen heeft over de studie of over mezelf, dan weet u me te vinden.

Boek food festival

Op donderdag 19 maart zal de tweede editie van het Boek Food Festival plaatsvinden. Dit festival is speciaal voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar, leerkrachten PO en pedagogisch medewerkers die alles willen weten over leesplezier en leesbevordering.

Locatie:

Elckerlyc en Bibliotheek Hilvarenbeek, Achter 't Raadhuis 2

Programma:

19.30 uur Inloop met boekenmarkt en signeersessie Erik van Os en Elle van Lieshout
20.00 uur Gezamenlijke opening en lezing Erik van Os en Elle van Lieshout
20.45 uur Workshopronde 1
21.15 uur Workshopronde 2
21.45 uur Gezamenlijke afsluiting en loterij.

Workshops:

Zin in een smakelijke boekproeverij?
Dyslexie toolkit met Superboek.
Dat smaakt naar meer. Spelen met prentenboeken.
Lezen met baby's en dreumesen.
Digitaal boeken lezen. Is dit schadelijk? En welke apps kies je dan?
Kwispellezen. Lezen met een hulphond voor lezers met o.a. faalangst.
Kom je ook? Geef dat dan door via BFF2020@bibliotheekmb.nl

Goede Vrijdag

Vrijdag 10 april is er op school een continurooster waarbij groep 1 ook welkom is. Wat er deze dag precies staat te gebeuren hoort u nog van ons.

Carnaval

Om al in de stemming te komen is het aanstaande dinsdag Gekke Brillendag, woensdag Gekke hoedjesdag en donderdag Gekke haardag. Leef je dus uit deze dagen. in de bijlage vindt u ook het programma voor vrijdag 21 februari.

Eerste maanden

Vanaf januari 2020 ben ik als pedagogisch manager gestart bij Stichting Samenwijs bij De Doelakkers en St. Jozef. Op beide locaties voel ik de betrokkenheid van de medewerkers en is de goede sfeer duidelijk merkbaar. Het is prachtig dat de kinderen in deze fijne omgeving en warme sfeer heerlijk kunnen leren en spelen.

De baan bevalt mij heel goed, ik heb al met veel mensen kennis gemaakt. De komende weken bezoek ik de klassen zodat ik de leerkrachten en de kinderen allemaal kan ontmoeten.

Tussen de middag blijven er heel veel kinderen over en natuurlijk willen we voldoende assistentie hiervoor.

Om ervoor te zorgen dat de thee, het water en de broodtrommels tijdig klaarstaan en dat na de lunch alles weer wordt opgeruimd, zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Van 11.45 uur tot 13.05 uur heb je samen met collega's de zorg voor de kinderen die tussen de middag op school overblijven. Alles in de aula moet op tijd klaarstaan en natuurlijk ook weer worden opgeruimd en schoongemaakt. Voor de kinderen is het fijn en belangrijk dat er aandacht en hulp is tijdens de lunch. U als vrijwilliger maakt hierin het verschil. U ontvangt een vergoeding voor het assisteren bij het overblijven.

Indien u geïnteresseerd bent of nog vragen hebt, neem gerust contact op met Joep of Ans.

Alvast onze dank!

Met vriendelijke groet,

Ans Raaijmakers

T. 06-39265548 E. a.raaijmakers@stichtingsamenwijs.nl