Kinderdagverblijf

Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. De kinderopvang en onderbouw van de school zijn beneden te vinden. 
Bewust is gekozen om de speelhoeken in de gezamenlijke hal te plaatsen. Zo ontmoeten de peuters en kleuters elkaar spelenderwijs en dat zorgt voor een soepele overgang naar de kleuterklas.

De groep bestaat uit kinderen van 0 tot 4. Samen ontdekken en leren van elkaar is iets wat wij onderschrijven. In de groep hangt een warme sfeer. De grote raampartij geeft een open karakter en in de vele speelhoekjes kunnen de kinderen fijn bouwen, lezen en spelletjes spelen. Kinderen zijn druk in de weer om met hooi naar de stal brengen met de speelgoedtractors. Je voelt je meteen thuis.

Het kinderopvanglokaal grenst aan de gezamenlijke speelzaal, die vrolijke kleuren uitstraalt door de speelkussens en autootjes. Door de box voor het raam kunnen ook de allerkleinste ‘Torenleitjes’ gezellig meekijken hoe groot en klein samen spelen.

Waarom Samenwijscentrum Torenlei

‘Kleinschalige opvang op een unieke locatie. We hebben geen wachtlijsten en een breed aanbod aan opvangtijden,’ geeft Will aan. ‘Door vallen en opstaan leren we de kinderen zelfredzaam te worden en samen te begeleiden in hun ontwikkeling. Dat nemen ze hun hele leven mee!’
Je vindt Samenwijscentrum Torenlei in het centrum van Esbeek. ‘Maar dat betekent niet dat we niet graag op stap gaan naar het buitengebied,’ geeft een medewerker aan. ‘Samen wandelen naar de weilanden, schapen en koeien om te ontdekken wat er allemaal te vinden is in de natuur.’

Samen met onderwijs

Het hele gebouw straalt de samenwerking tussen opvang en onderwijs uit. Gezamenlijke speelhoeken, het werken aan dezelfde thema’s en de kinderen die gezellig bij elkaar op bezoek gaan. Will vertelt: ‘De oudste peuters draaien regelmatig een ochtendje mee in de kleuterklas. Maar een kleuter die ’s middag even tot rust wil komen kan dat prima doen bij de opvang. Ook de oudste leerlingen vinden het maar al te leuk om even te spelen bij de allerkleinste van ons gebouw.’

Samen met de ouders

‘We geven ouders graag een persoonlijke overdracht bij het halen en brengen van hun kind. Even een praatje over het weekend of vertellen hoe mooi er vandaag geknutseld is. Foto’s sturen we via het ouderportaal. Een app waar ouders makkelijk een berichtje in kunnen typen of de eerste stapjes van hun kind door middel van een filmpje aan ons kunnen laten zien. Een erg leuk systeem!’ vertelt een medewerker enthousiast. 
Door middel van een 2-wekelijkse nieuwsbrief, die voor zowel opvang als onderwijs hetzelfde is, worden de ouders op de hoogte gehouden van leuke en handige weetjes.

Kom kijken!

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Samenwijscentrum
Torenlei.
Afspraak maken!