• Nieuws Samenwijs

2019-01-18 Nieuwsbrief

Vanuit de directie


Met veel plezier kijk ik terug op de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep. Aangezien wij aan de vooravond staan van een nieuwe planperiode, waarin we voor de komende vier jaar moeten beschrijven welke ontwikkeling we als organisatie door willen maken, zijn we gaan kijken wat we als school zeker moeten behouden, maar ook wat er beter kan. 

Een zeer zinvolle eerste avond, die ook door de aanwezige ouders positief is ervaren. Samen verder bouwen aan de ontwikkeling van Samenwijs Willibrordus! 
Frank van Geet

Een afscheidsbericht van meneer Nico

Beste ouders en kinderen

Afscheid nemen is nooit leuk. Maar het definitieve moment van afscheid voor mij is wel gekomen.

Het is nu precies 2 jaar geleden dat ik op weg naar school het slachtoffer werd van een aanrijding met grote gevolgen voor mij. Zowel fysiek als cognitief kreeg ik te maken met zulke ernstige problemen dat ik de afgelopen 2 jaar in een revalidatiecentrum heb moeten werken aan mijn herstel.

Helaas is dat niet gelukt en re-integratie in mijn functie als directeur van de Willibrordusschool is niet meer haalbaar. Maar gelukkig heeft school een prima opvolger gevonden in meneer Frank. Ik wens hem samen met het team een vruchtbare tijd toe om samen het onderwijs verder uit te bouwen. En ik wens u als ouder en alle kinderen alle geluk en gezondheid toe.

Geniet van elkaar en koester die momenten, want het kan ineens zomaar anders zijn.
Heel veel liefdevolle groetjes.

Meneer Nico 

Nieuwe Masterclasses bij Theaterschool Hilvarenbeek


Vanaf februari biedt Theaterschool Hilvarenbeek nieuwe masterclasses aan. Dit zijn eenmalige activiteiten, elk met een eigen thema. De masterclasses worden gegeven door gediplomeerd theaterdocente Anke Spieringhs en zijn heel geschikt voor kinderen om hun creativiteit te uiten. Alle masterclasses worden gegeven in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek.

Zaterdag 2 februari | 10.30 – 11.00 uur | groepsles, max. 8 deelnemers | 3 tot 6 jaar | € 10,- Peuter en kleuter theaterochtend vol theaterspelletjes.

Zaterdag 2 februari | 11.15 – 12.00 uur | groepsles, max. 8 deelnemers | 6 tot 10 jaar | € 15,- Een theaterochtend voor kinderen waarbij we op een speelse manier ontdekken wat toneelspelen is.

Woensdagavond 6 februari en/of 20 maart | 30 minuten, in te delen tussen 18.30 uur en 22.00 uur | individueel | alle leeftijden | € 25,- Masterclass "zingen met een verhaal": in deze masterclass leer je individueel hoe je het verhaal en de emoties kunt overbrengen op het publiek terwijl je zingt. Voor alle leeftijden, niveaus en zangstijlen.

Zondag 24 maart en zondag 21 april | 10.00 - 14.00 uur | max. 10 deelnemers | € 45,- inclusief koffie, thee, fris en lunch. Theater op locatie! Er is niks zo leuk als theaterstukjes maken op locatie. In groepjes gaan we aan de slag en laten het aan elkaar zien. Voor alle leeftijden en niveaus. Er kan voor één of beide data gekozen worden.

Geef je snel op voor de masterclasses, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Mail naar: theaterschoolhilvarenbeek@gmail.com 

PBS

 Verantwoordelijkheid, goed gedrag naar elkaar, vriendelijkheid, zorg voor elkaar, als je dat gedrag leert in de analoge wereld, doe dat dan ook online.

Daar moeten we kinderen helpen zich ook goed te gedragen.

Deze week zijn jarig....

Ma 21 januari Merijn Prijt
Di 22 januari Fedde de Bruijn
Viggo de Bruijn
Floor Meulenbroeks
Vr 25 januari Juul Kolsters
Zo 27 januari Jesper Molenschot 

Overblijven

 Een lekkere week gehad. 

De week van de soep was een daverend succes.
In 4 overblijfmiddagen is er goed gegeten van de soep.
Totaal is er 15 liter zelfgemaakte groentesoep en 14 blikken tomatensoep opgesmikkeld.
De gaarkeuken zou jaloers op ons zijn geweest.

Woensdag hadden we een gezellige nieuwjaarsborrel met alle overblijfkrachten bij Berdy thuis.
Iedereen bracht een cadeautje mee en er werd een doldwaas ruilspel gespeeld.
Er waren erg leuke cadeautjes en zeer creatief bedachte creaties.
Zoals meestal het geval is bij dit spel zijn bepaalde cadeautjes erg in trek die iedereen wil hebben of juist niet. Hihi
Er was ook een nagellakset bij voor kinderen.
Een overblijfkracht beloofde als ze DAT cadeau had zou ze donderdag met gelakte nagels naar het overblijven komen.
En jawel belofte maakt schuld.
De foto is het bewijs.

Ook deze week weer een overblijfkracht die zich persoonlijk voor stelt. 

Als overblijfkracht wil ik mij even voorstellen:

Ik ben: Marleen van Gils

Ben nu een half jaar bij het overblijven.

Ik ben op de volgende manier bij het overblijven gekomen:
Er werd een oproep gedaan via de nieuwsbrief, maar toentertijd zat mijn zoontje nog niet op school. Nu alle drie mijn kinderen op school zitten heb ik besloten bij de overblijf te komen. En gezellig dat het is!!!!

Bij mijn eerste kennismaking met het overblijven dacht ik: Wat word ik hier vriendelijk ontvangen :-)

Mijn mooiste herinnering met het overblijven is: Dat een ouder me aansprak en vertelde dat haar zoontje vandaag helemaal niet over hoefde te blijven, maar dat hij dat toch heel graag wilde en dus toch overbleef, omdat ik er was.

Wat ik nog wil zeggen om je over de streep te halen om ook overblijfkracht te worden: Het is echt heel gezellig en je leert veel kinderen kennen. Ik vind het mooi dat als ik (buiten de overblijftijd) op het schoolplein/in de school loop, dat kinderen enthousiast mijn naam roepen en gedag zeggen.
Ik ga er altijd met plezier naartoe en ga er weer lachend weg. 

Geef je tekst hier ...