• Nieuws Samenwijs

2019-03-01 Nieuwsbrief

Vanuit de directie

De 3+ en de groepen 1-2 konden deze week genieten van de nieuwe inrichting van de klas. De juffen hebben hard gewerkt om de klas na het weer weekend helemaal ingericht te hebben.
Zowel voor leerkrachten als de kinderen was het maandag even wennen, maar het ziet er allemaal op en top uit. Helaas misten we nog de nodige planken waardoor de kasten nog niet helemaal ingericht konden worden, maar die hopen we zo snel mogelijk te mogen ontvangen.

Nieuwsgierig geworden, kom gerust een kijkje nemen!

Tot slot stond deze week natuurlijk in het teken van carnaval.
Met een heerlijk ontbijtje, een modeshow in optochtvorm en de carnavalsviering hebben we er samen met de kinderen beregezellig feest van kunnen maken.

Namens het team wens ik iedereen een fijne carnaval en vakantie toe, alaaf!

Keuzemiddag

Op vrijdag 22 maart staat de volgende keuzemiddag op het programma. De hulp van ouders en opa's of oma's kunnen we daar natuurlijk heel goed bij gebruiken.
Wanneer u wilt helpen geef dit dan even door aan de klassenouder, zodat we na de vakantie de bezetting van de workshops in kunnen vullen.
Net als vorige keer zullen de workshops per leeftijdscategorie ingedeeld worden. Vriendelijk verzoek om wanneer u meerdere kinderen heeft, maar bij één klassenouder aan te melden.

Streetwise

Onder haast zomerse omstandigheden hebben we afgelopen woensdag deelgenomen aan Streetwise. Op niveau hebben de kinderen onder de deskundige leiding van de ANWB verschillende opdrachten uit moeten voeren die bijdragen aan de verkeersveiligheid.
Zo mochten de kinderen van groep 5 en 6 bijvoorbeeld in een echte auto zitten om zelf te ervaren hoe het is om zelf te remmen in een auto.
De kinderen hebben daarbij zichtbaar genoten en niets is natuurlijk mooier om na afloop een compliment gekregen over de betrokkenheid van onze kinderen.

Jarig dus feest bij:

Ma 4 maartSophia Seth 
Wo 6 maartMatz van den Heuvel 
Jurre Nooijens 
Wo 13 maartCorrie Kaal-Huijben 
Do 14 maartFem Huijbregts 
Harm van Nunen 
Monique Baans 
Vr 15 maartMila Horvers 
Za 16 maartSuze Hendrikx 

PBS

Kinderen in een school ontwikkelen zich het best in een vriendelijke, open, duidelijke en gezellige omgeving. Rust en regelmaat zorgen ervoor dat er ruimte en aandacht is voor ieder kind. In overleg met de kinderen zijn er regels en schoolafspraken gemaakt. Respect voor de ander, Verantwoordelijkheid en Veiligheid zijn de sleutelbegrippen.
Soms gaat het niet helemaal zoals we zouden willen. We helpen kinderen dan meer weerbaar te worden, zodat ze zich veiliger voelen.

De 3 stappen zijn:

Stap 1: Zegt 'stop' tegen diegene die iets doet waar je last van hebt.
Stap 2: Loop weg als het vervelende gedrag doorgaat.
Kies voor jezelf en ga weg uit de situatie.
Stap 3: Als het nog doorgaat, ga dan naar een volwassene en vraag hulp.

Nieuws van het overblijven

Weer een heerlijke week van CARNAVAL gehad.
Werd weer veel gedanst en de kleurplaten van carnaval waren niet aan te slepen.
Deze week was er een confettikoekjes.
Natuurlijk waren er een paar meiden uit groep 7 die niet zoveel fantasie hadden en het steeds likkoekjes noemde.
Zonder fantasie hadden ze natuurlijk gewoon gelijk.

As maandag hebben wij ons weer opgegeven om tijdens de Bonte Battle in Hercules mee te doen.
Heb je zin om mee te doen kom dan zeker naar Hercules om samen met de andere overblijvers te komen dansen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot over een week.

Title 6

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Christel Dona en ik ben de moeder van Fleur (groep 5) en Isa van Dijck (groep 3).

Dit is nu het 3de jaar dat ik help bij het overblijven met veel plezier. Mijn kinderen vonden het toentertijd zó oneerlijk dat ze niet mochten overblijven, dat ik naar Berdy gestapt ben om te vragen of ze hulp nodig hadden bij de overblijfgroep.

De eerste keer, dat ik mee hielp bij het overblijven, bleef de gezellige huiselijkheid mij het meeste bij. Er is voor de kinderen van alles mogelijk: lekker buiten spelen en je uitleven, een spelletje binnen spelen, terug trekken met de boerderijspullen, je eigen afzonderen en te gaan knutselen of kleuren, met de Barbies tutten of lekker gedachteloos tv-kijken. Nu ik voor mijn opleiding bij andere basisscholen kom, weet ik dat deze mogelijkheden best wel erg bijzonder zijn. Er zijn in Diessen echt veel mogelijkheden voor kinderen om even tot rust te komen.

Mijn leukste herinneringen aan het overblijven kan ik niet kort opschrijven. Het is onder andere: samen met de kinderen de ramen telkens beschilderen, een paar jongens buiten zien dansen op muziek, sneeuwballengevecht, liedje zingen met de kleuters in de polonaise, de soepweek, picknicken, gewoon lekker kletsen met een kind en zo kan ik blijven doorgaan.

Als je erover twijfelt of je de school zou kunnen helpen met overblijven. Kom een keertje kijken, is mij advies. Dan ervaar je meteen of het overblijven bij je past. Deze oproep geldt natuurlijk niet alleen voor moeders. De vaders zijn natuurlijk ook welkom. De hulp van Miguel afgelopen jaar heb ik altijd als zeer fijn ervaren.

Knopspeldjes op school

Foto's van de knopspeldjes.

Die kunt u vinden op het afgesloten deel van de website.
In verband met de privacy
En hopelijk denkt iedereen nog even aan de privacy regels zoals die in de vorige nieuwsbrief zijn aangegeven.
Zet niet zomaar ongevraagd allerlei foto's van kinderen op social media ( facebook enz ) 

Hier geldt ook het thema van PBS: Veiligheid