• Nieuws Samenwijs

Nieuwsbrief 2019-06-28

Vanuit de directie

Ondanks de tropische temperaturen van afgelopen week was het voor de kinderen een top week!

De theaterdag van groep 8, een speurtocht of een vossenjacht, het planten van een boom met daarbij ingegraven alle namen van de kinderen en natuurlijk de onvergetelijke circusdag van circus Tadaa!

Met veel plezier kijken we dan ook terug op deze feestweek voor de 90ste verjaardag van Samenwijs Willibrordus. Dank daarbij aan alle ouders die geholpen hebben, met in het bijzonder de ouders van de oudervereniging voor al hun voorbereidend werk voor de lustrumactiviteiten.

Zonder deze hulp van u als ouders zijn dit soort activiteiten niet mogelijk.
Fijn dan ook om te zien dat de betrokkenheid zo groot is.

Lees nieuws

Het schooljaar loopt alweer bijna ten einde, tijd om de leesbalans op te maken.

Leerlingen van groep 3, 4 en 5 kunnen ook dit jaar weer boeken lenen voor in de zomervakantie. Leerlingen mogen maximaal 3 boeken lenen.

In Hilvarenbeek is de hele zomervakantie de bibliotheek open, dus daar kunnen leerlingen tijdens de vakantie ook nog voor boeken terecht.

Zomerlezen: Om het leesniveau op peil te houden is het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie eens een boek pakken. Hieronder volgen een aantal opties, die dit makkelijker maken.

De VakantieBieb is het zomercadeau van de Bibliotheek: een app met e-books voor iedereen. Van 1 juni tot 31 augustus is de Vakantiebieb open. Lekker lezen achterin de auto of op het strand op smartphone of tablet. Ideaal om op vakantie op een leuke manier aan je leesniveau te werken. Voor het downloaden van de app en meer informatie: www.vakantiebieb.nl.

Via de app Luisterbieb kan er gratis naar boeken worden geluisterd door iedereen. Wil je premium boeken beluisteren, dan moet je lid zijn van de bibliotheek en dat zijn alle leerlingen. Luisterlezen kan een hulp zijn voor kinderen met dyslexie. Op deze manier kunnen zij zonder teveel inspanning, hun woordenschat uitbreiden, maar is ook ideaal op vakantie.

Via de website www.bibliotheekmb.nl krijgt u gratis toegang tot de digitale prentenboeken van BereSlim. Vraag de code aan! De boeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Er wordt voorgelezen en interactief voorgelezen. Bij het interactief voorlezen worden tijdens het voorlezen vragen gesteld. De boeken zijn te bekijken op laptop/pc. Door de app Puffin browser te downloaden, zijn de boeken ook op een tablet te bekijken.

Daarnaast kan het zijn dat uw kind van de leerkracht een Leesbingo of andere leesopdracht mee naar huis krijgt voor de zomervakantie. Dit is allemaal bedoeld om het leesniveau op peil te houden.

Als school en bibliotheek hebben wij daarbij de hulp van ouders nodig. Geef het goede voorbeeld, lees voor en stimuleer kinderen om ook in de vakantie te lezen!

Ik wens u een fijne, zonnige vakantie met veel leesplezier!

Ilona van Strijdhoven, Leescoördinator Samenwijs Willibrordus

De jarigen

Jarige opvang

9-7 Fay de Brouwer

8-7 Cas Creemers

3-7 Luca Espa

29-6 Krijn Hesselmans

6-7 Jinthe Kloosterman

2-7 Ivy Vingerhoets

Filter:

Ma 1 juli Florence van Dijck
Isabelle Harbers
Do 4 juli Fleur Franken
Lieke van Gils
Za 6 juli Sterre Bolenius
Zo 7 juli Tijn Schellens

Stefanie

Bericht over Stefanie (opvang)

Een paar weken eerder dan gepland is Stefanie gaan genieten van haar welverdiende zwangerschapsverlof. Vanaf deze week staat ze al niet meer op de groep.

( PS; dit is niet Stefanie, maar een stockfoto )

Overblijven

Nog 1 week en dan is het schoolvakantie.
Groep 8ers hebben bij het overblijven al afscheid genomen.
De stempelkaart die ze nog hadden zijn allemaal terugbetaald.
Ouders die het verschuldigde bedrag weer terug hebben geschonken: Dank je wel daarvoor.

Zit uw kind niet in groep 8 maar gaat om welke reden dan ook van school?
Laat het voor as maandag even weten zodat we na kunnen kijken of er nog een overblijfkaart met ongebruikte stempels in ons bezit is.
Dit bedrag krijgt u dan natuurlijk nog terug. ( overblijven.willibrordus@stichtingsamenwijs.nl )

Heeft uw kind nog een kaart en blijft hij/zij gezellig nog op de Willibrordusschool?
Dan gaan we de kaart komend schooljaar weer gebruiken.

Staat uw kind op de vaste lijst en gaat de dag van overblijven veranderen?
Laat dit aub zsm weten zodat we het nieuwe schooljaar met kloppende lijsten kunnen beginnen.

Groetjes de overblijfkrachten