• Nieuws Samenwijs

Nieuwsbrief 2019-09-20

Agenda

Dinsdag 24 september: Studiemiddag Samenwijs Onderwijs, alle kinderen om 12.00 uur vrij

Donderdag 26 september: Schoolkamp groep 8

Vergadering locatieraad

Vrijdag 27 september: Schoolkamp groep 8

Bruiloft juf Daniek

Woensdag 2 oktober: 8.30 uur start kinderboekenweek op de grote speelplaats

Donderdag 3 oktober: Schoolreis

Vrijdag 4 oktober: Studiedag opvang & onderwijs; volledige locatie gesloten!

Vanuit de directie

Afgelopen schooljaar zijn we gestart met een klankbordgroep voor ouders, die mee willen denken over de ontwikkeling die we de komende jaren op onze Samenwijslocatie door willen maken.

Dit schooljaar zullen er drie van deze momenten gehouden worden. Wanneer u interesse heeft om hier bij aan te sluiten, kunt een mail sturen naar directie.willibrordus@stichtingsamenwijs.nl .

De ouders die vorig schooljaar al in de klankbordgroep zaten, zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen voor de eerste bijeenkomst en hoeven zich dus niet opnieuw aan te melden.

Schoolreis

Op 3 oktober gaan we met onderwijs op schoolreis.
De kinderen worden deze dag gewoon om 8.30 uur op school verwacht. We zullen pas om 17.00 uur vertrekken uit Toverland.

De verwachting is dat we tussen 18.00 en 18.30 uur terug zullen zijn op school. Uitgebreidere informatie over de schoolreis ontvangt u nog voorafgaand aan de schoolreis.

Hulpouders schoolreis

Het vele aantal hulpouders dat zich heeft aangemeld voor het schoolreisje, heeft met zich meegebracht dat we hebben moeten loten.

Vooral in de onderbouw was het aantal aanmeldingen overweldigend. De ouders die zijn uitgeloot hebben hierover bericht gekregen.
Wanneer u geen bericht hebt ontvangen, betekent dit dat u mee mag als hulpouder.

Mocht u onverhoopt niet meer in de gelegenheid zijn, laat het dan zo snel mogelijk weten.

Ouderbijdrage

Komende twee weken zal de vrijwillige ouderbijdrage van u bankrekening geïncasseerd gaan worden.

Hiervoor heeft u eerder al een machtiging afgegeven aan de oudervereniging.

Kinderboekenweek

In de periode 2 t/m 13 oktober gaat de Kinderboekenweek 2019 met als thema "Reis mee!" weer van start!

Kinderboeken over voertuigen staan deze keer centraal.

Woensdag 2 oktober gaan we op reis met "de Leestrein".
Alle kinderen worden deze dag om 8.30 uur verwacht op de grote speelplaats om samen in "de Leestrein" te stappen.

Vanuit groep 1-2

Woensdag 25 september a.s. gaan de kleuters onder begeleiding van Ria, van de Werckwinkel, weer op een bijzondere manier creatief bezig zijn.

De kinderen mogen SCHONE prulletjes verzamelen: een kapotte pennenhuls, wasknijpers (ook kapotte), dopjes, knopen, ritsen, kurken, eigenlijk van allerlei rommeltjes in en buiten huis ter grootte van een pen bijv. / max. 15 cm groot. De kinderen moeten de spulletjes verzamelen in een tas of doos en uiterlijk aanstaande woensdag mee naar school nemen.

Met deze spullen gaan de kinderen proberen hun eigen huis te maken.

Jarigen

Dominik Suchy
Vr 4 oktoberJort van de Wouw

Overblijven

Nog een paar mededelingen namens ons:
Aan het begin van het overblijven heeft u een registratieformulier ingevuld.........Kloppen deze gegevens nog?
Denk aan telefoonnummer, mailadres, belangrijke mededelingen over uw kind.   Twijfelt u? Vraag er even naar via ons mailadres.

Is u kind een kleuter?
Als deze incidenteel overblijft de formulieren bij het klaslokaal invullen. Als uw kind op vaste dagen is aangemeld is dit niet nodig. Schrijf alleen de naam op als ze niet komen met " komt niet" erachter vermeld.

Zijn er bijzonderheden of vragen bel gerust met de Overblijfcoordinator Berdy Kemmeren. (013-5041650)

Deze week een verstandige tip van een overblijver:
We moeten de overblijfkinderen manieren aanleren.
Even wisten we niet precies wat hij bedoelde, totdat we de speelgoedkast open deden.
( zie foto's )

VOLGENDE WEEK:  WEEK VAN DE MEDEMENS

Komende week kunnen kinderen weer kaarten en tekeningen maken voor de ouder wordende mens.
We gaan deze verzamelen en opsturen naar een verzorgingshuis.
Op deze manier kunnen we de medemens blij maken.

Groetjes overblijfkrachten.

De site

​Op de site van Samenwijs Willibrordus Opvang en Onderwijs
kunt u de nodige informatie vinden. Frank heeft die onlangs opgeschoond. De foto's van de teams worden na de fotograaf geupgrade.